fredag 20. juli 2012

Vi har blitt foreldre...!!!

Denne bloggposten har jeg lengtet lenge etter å kunne skrive. Jeg hadde også trodd at den ville ligge klar her ute samme dag, eller senest dagen etter at vi fikk tildelt et barn. Slik ble det ikke. Snart en måned har nå gått siden vi sa ja til å adoptere en jente på fire år fra Ungarn. Bloggposten har blitt liggende på vent. Vi har takket ja, men det offisielle tildelingsbrevet har latt vente på seg – pga sommerferie og sykdom i Ungarn. Vi har delt den gledelige begivenheten med venner og familie, men ikke tort å vifte med vårt nye foreldreskap særlig offentlig før det formelle var i orden. Nå er tildelingsbrevet på vei i posten til adopsjonsforeningen, vi har fått bilder og venter spent på reisedato. Vi har blitt foreldre!


Den store gleden uteble ikke. Selv en måned etter er det fortsatt uvirkelig å tenke på at ventedelen av adopsjonsprosessen nå snart er over. Etter mange år i prosessen begynte jeg å tvile på om vi noen gang ville komme til dette stadiet, det hele virket mer og mer usannsynlig ettersom månedene og årene gikk. Uten at jeg hadde noen som helst rasjonell grunn til å føle det slik… Jeg tror at jo lengre man venter og ønsker og håper, jo mer opphauset og uvirkelig blir det å faktisk få tildelt et barn. Fallhøyden blir så stor at man begynner å innbille seg selv at det aldri vil skje. Men nå har det skjedd – vi har blitt foreldre til verdens nydeligste lille jente, og vi skal snart hente henne hjem til oss. Lykken er ikke til å fatte.

Alle mulige følelser har gjort seg gjeldende den siste måneden. Glede over at akkurat dette fantastiske perfekte lille mennesket skal bli vår datter. Tilfredshet over at vi i fjor fulgte magefølelsen og hoppet med begge beina ut i det ukjente, skiftet land og kø og adopsjonsforening i håp om å unngå flere lange år med venting. Vemod over at pappa ikke får oppleve dette og over at jeg ikke kan dele alle de gledelige tingene som nå skjer i livet mitt med ham, at han aldri får vite at det etterlengtede barnebarnet har akkurat samme hårfarge som ham og kanskje ligner ham mest av alle i familien. Forventning og skrekkblandet fryd over alt som skal komme – klarer vi å bli de foreldrene denne unike og vakre lille jenta fortjener? Sorg over den store omveltningen hun må igjennom, over hennes sorg og redsel når alt hun kjenner i denne verden blir tatt bort fra henne. Og ikke minst: En uendelig takknemlighet og ydmykhet over den store gaven som er blitt gitt oss, at vi får lov til å gi vår etterlengtede datter et godt liv med kjærlighet, sunne verdier, trygghet og muligheter.

Venteapen er klar til å reise!

Jeg skal skrive mer om de utrolige følelsene, øyeblikkene og merkedagene som har funnet sted den siste måneden. Om opplevelsen av å få bilde av vårt vakre barn. Om innredning av barnerommet og kjøp av klær. Og selvsagt om alt som ligger foran oss. Jeg måtte bare få det viktigste på papiret for å dele det med dere, og med vår kjære etterlengtede datter den dagen hun skal få lese denne bloggen. Vi er verdens heldigste. Håpet varte helt fram.

11 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye med datteren deres!

  ... her triller tårene.....

  Mvh HildeSu

  SvarSlett
 2. Vi gleder oss med dere:)
  Klem fra tante (og nå også gammeltante) Nina

  SvarSlett
 3. Hurra!! Så fantastisk!!
  Hjertelig til lykke med veslegull, for en befrielse det må være at dere endelig får hverandre = )

  SvarSlett
 4. Gratulerer så mye!
  Gleder meg til å følge dere videre! Kos dere med alt, for en lykke!!
  Marianne

  SvarSlett
 5. Gratulerer med den lille jenta! Håper dere snart får reise å hente henne hjem. Endelig blir dere en familie på tre!

  SvarSlett
 6. Gratulerer så mye med prinsessa! Endelig er ventetiden over for dere. Gleder meg til å følge dere videre.
  Christin

  SvarSlett
 7. Tusen takk for alle gratulasjoner, det varmer! Etter så mange lange års venting vet vi godt hvor heldige vi nå er, og vi nyter hvert minutt! Skal prøve å fortsette bloggen selv om vi får småbarn i huset, så hyggelig om dere vil følge med videre.

  SvarSlett
 8. Endelig, etter så mye venting er deres dag kommet :-) Gratulerer så mye! Nyt den siste tiden før hentereisen, alle de små gledene ved å handle klær, utstyr, leker og alt som en behøver på en hentereise. Gleder meg på deres vegne og alle som har kommet i havn med Ungarn, vi kommer nok dit til slutt vi også! Gleder meg til å lese mer. Klem fra Susanne.

  SvarSlett
 9. Gratulerer så mye med en liten jente! Dere går en fantastisk spennende tid i møte. Kos dere masse med bilder og forberedelser:) Gleder meg til å følge dere videre på bloggen.
  Hilsen thai-adoptant

  SvarSlett
 10. Gratulerer så mye! Endelig har dere blitt foreldre!

  SvarSlett
 11. Gratulerer! Fantastisk og rørende! Vi gleder oss med dere - og gleder oss til å treffe dere alle tre etterhvert!

  SvarSlett